Domy Seniora

cena

Mapka województw

informacje Inowrocław

Serwisy partnerskie

Inowrocław Noclegi Inowrocław Przedszkola spa Inowrocław

Sanatorium Uzdrowiskowe Oaza

Ten obiekt ma jeszcze 10 zdjęć

Jeśli chcesz zobaczyć więcej zaloguj się przez facebooka i zobacz szczegóły oferty!

Zaloguj się przez Facebooka

Pokoje

Obsługa

Łazienki

Wyżywienie

Stosunek jakości do ceny

Zgodność z ofertą w internecie

Lokalizacja

Jakość opieki medycznej

Przystosowanie dla osób niepełnosprawnych

Odpowiedź:

Odpowiedź
  • TAK
  • NIE
  • NIE WIEM

WYSTAWIONE OPINIE:

Ocena: 5 / 5 Anna, Lublin 2015-05-11 12:06:25
Pokoje

Obsługa

Łazienki

Wyżywienie

Stosunek jakości do ceny

Zgodność z ofertą w internecie

Lokalizacja

Jakość opieki medycznej

Przystosowanie dla osób niepełnosprawnych

Odpowiedź

Odpowiedź
TAK
polecam
Ocena: 3.7 / 5 Sławek, Zielona Góra 2015-05-11 11:43:47
Pokoje

Obsługa

Łazienki

Wyżywienie

Stosunek jakości do ceny

Zgodność z ofertą w internecie

Lokalizacja

Jakość opieki medycznej

Przystosowanie dla osób niepełnosprawnych

Odpowiedź

Odpowiedź
TAK
Chcielibyśmy podzielić się swoimi spostrzeżeniami o naszym pobycie w sanatorium Oaza w Inowrocławiu na turnusie rehabilitacyjnym na przełomie kwietnia i maja 2015 roku:
Pierwsze wrażenie po przyjeździe bardzo pozytywne ! Miłe Panie z recepcji przyjmowały bardzo sprawnie i co najważniejsze zawsze z uśmiechem.
Proszę nam wierzyć, że to nastawia zaraz bardzo pozytywnie :-)
Czas na uiszczenie opłaty za pobyt to dwa dni ( możliwość zapłacenia kartą ! ) bardzo skraca czas przyjęcia nowych kuracjuszy. Jest to wielki pozytyw dla ludzi starszych zmęczonych trudami podróży.
Pokoje wymagaję jeszcze nakładów finansowych, bo standard oferowany nie jest na miarę XXI wieku, ale nie od razu Kraków zbudowano. Brak pokoi z tzw. łóżkami małżeńskimi ! Może to w trosce o jak najlepszy wypoczynek i zlikwidowanie rutyny podczas wspólnego pobytu małżonków :-)
Ale, ad rem :
Po zakwaterowaniu rozmowa z Paniami Pielęgniarkami i założenie karty zabiegów, krótki wywiad o pacjencie + zdjęcie do karty i ustalenie wizyty u lekarza na dzień następny. Pani Ordynator przyjęła nas punktualnie, a cała wizyta przebiegła sprawnie i zakończona zaordynowaniem odpowiednich, dobrze dobranych zabiegów ! Wszystkie te działania to ukłon Firmy pod kierownictwem Pani Prezes w kierunku pacjenta - kuracjusza.
Czas wolny, jaki nam pozostawiono pozwala na zwiedzenie i zapoznanie się z okolicami sanatorium w tym przepięknym Parkiem Solnym z tężniami solankowymi i wieloma innymi atrakcjami.
O godzinie 13:00, a więc grubo przed podanym czasem rozpoczęcia turnusu , czekał na nas wspaniały obiad no i po kilku godzinach kolacja!
Dopiero nadchodzący czas naszego pobytu miał udowodnić i potwierdzić pierwsze nasze pozytywne wrażenie. Posiłki podawane bardzo punktualnie !!! Z UŚMIECHEM !!! Pomimo ciężkiej pracy i konieczności obsłużenia, aż 190 osób ! Stoły zawsze czyste, udekorowane z serwetkami w różnych kolorach. A znaczenie tych serwetek pozostało nieodgadnioną tajemnicą do tej pory ?!
Jedzenie przerosło wszelkie oczekiwania ! Wspaniałe w smaku, olbrzymie ilości, szyneczka, salcesonik, serek i żólty i biały i twarożek i jajeczka i nie wiem co jeszcze, ale z pewnością wszystko o rewelacyjnym smaku. Chleba kilka rodzajów i świeże bułeczki ! Obiadki równie smaczne co śniadania i kolacje. Ja niestety dostawałem wszystko gotowane, bo miałem taką dietę. Ale zawsze były dodatki , jabłuszka , jogurty, kisiel , budyń itp.
Jeśli ktokolwiek powiedziałby coś złego, to proszę być przekonanym, że to nie prawda. Każda prośba skierowana do bardzo sympatycznej Pani Bożenki Z-cy Kierownika, która w zasadzie była przez cały czas do dyspozycji kuracjuszy - konsumentów, dotycząca tematu jedzenia zostawała od ręki załatwiona , oczywiście pozytywnie ! Jedzenie przygotowywane na miejscu ! Wypieki miejscowe , np placek drożdżowy po prostu rozpływał się w ustach. Mam cichą nadzieję, że jeszcze raz uda nam się go skosztować ! (a może dostaniemy go na pożegnanie :-))
Jesteśmy przekonani, że moja poprzedniczka z tego forum, pani Anna, opisała jakieś inne sanatorium, o którym nie mogła zapomnieć, bo spotkało ją tam coś złego ?! Ale z pewnością nie miała na myśli OAZY w Inowrocławiu !!!
Powracam jeszcze do Pań i Panów z recepcji : również są to ludzie , którzy chcą pomóc i zawsze działają w kierunku zadowolenia klienta.
A teraz jeszcze zabiegi i personel je obsługujący.
Pan o imieniu Michał, będący wtedy " na borowinach " chyba nie zdając sobie nawet sprawy jak wspaniale się zachował w stosunku do "starszej pani", bo wynika to z jego wspaniałego podejścia do pacjentów i bardzo dobrego wychowania, które w dzisiejszych czasach należy do rzadkości, , a przede wszystkim do osób schorowanych i starszych jest godne Pochwały przez duże "P" ! Cały zresztą zespół Pań i Panów rehabilitantów pod przewodnictwem Pana A
Ocena: 4.4 / 5 Danuta, Warszawa 2015-05-07 20:55:44
Pokoje

Obsługa

Łazienki

Wyżywienie

Stosunek jakości do ceny

Zgodność z ofertą w internecie

Lokalizacja

Jakość opieki medycznej

Przystosowanie dla osób niepełnosprawnych

Odpowiedź

Odpowiedź
TAK
Kilka dni temu wróciłam z Oazy. Spędziłam tam 3 tygodnie w ramach pobytu z NFZ. Przed wyjazdem przeczytałam wiele negatywnych opinii, które okazały się być nieprawdziwe. Personel bardzo miły i uprzejmy, pokoje może nie jak w 5 gwiazdkowym hotelu, ale czyste i przytulne. Bardzo dobra baza zabiegowa, szkoda tylko, że zabiegi miałam rozłożone na cały dzień. Posiłki zawsze serwowane na czas, smaczne i zróżnicowane.
Ocena: 1.6 / 5 Anna 2015-04-21 22:31:05
Pokoje

Obsługa

Łazienki

Wyżywienie

Stosunek jakości do ceny

Zgodność z ofertą w internecie

Lokalizacja

Jakość opieki medycznej

Przystosowanie dla osób niepełnosprawnych

Odpowiedź

Odpowiedź
NIE
Wróciłam niedawno z Sanatorium 'Oaza' w Inowrocławiu, które bynajmniej oazą nie jest - wręcz przeciwnie. W pokojach 2-osobowych kwateruje się 3 osoby, co ogromnie utrudnia poruszanie się po pomieszczeniu. W pokojach jest po prostu brudno, wymagają one zdecydowanie odświeżenia. Ponadto, temperatura w pokojach jest bardzo niska, tak więc połowa uczestników mojego turnusu była chora. Po wielokrotnym zwracaniu uwagi i prośby o poprawę ogrzewania, tak naprawdę nikt nie zareagował, ani nie wykazał zainteresowania problemem pensjonariuszy ("Sorry, taki mamy klimat..."). Wyżywienie jest straszne - żadnych surówek, ziemniaki rozcieńczone wodą, zupy kisielowate, zaprawione białą mąką (nikt nawet nie pyta o ewentualną nietolerancję glutenu bądź alergie pokarmowe), najczęściej podawane danie (dla osób na diecie lekkostrawnej!) to makaron z majonezem (!) na śniadanie, na obiad makaron zalany ohydną wodą, która ma imitować barszcz czerwony, na kolację ten sam makaron z kukurydzą i ponownie majonezem - domyślać się można, że jest to przegląd dań dnia; przez cały okres pobytu dostawaliśmy jeden rodzaj "sosu", który stanowiła szara zawiesina wody zaprawionej mąką, bez smaku, zapachu, zwyczajnie niejadalne. Zabiegi rozciągnięte do godziny 16.00, z przerwami, planowane i wykonywane także w czasie pory obiadowej, natomiast tuż przed obiadem personel zabiegowy ma zadziwiającą przerwę - czy nie rozsądniej byłoby zrobić przerwę personelu w porze obiadu i nie ganiać starszych osób między zabiegami a stołówką (wszakże posiłek powinien być spożywany w spokoju, czego zarządzający sanatorium także jak widać nie respektują). Nie polecam tego sanatorium nikomu, nigdy nie zechcę tu ponownie przyjechać. Myślę, że warto byłoby, aby pracownicy NFZ także zainteresowali się niewiarygodnie wręcz niskim standardem usług Sanatorium 'Oaza' w Inowrocławiu.
Ocena: 4.8 / 5 Iwona, Gdańsk 2015-04-03 21:48:22
Pokoje

Obsługa

Łazienki

Wyżywienie

Stosunek jakości do ceny

Zgodność z ofertą w internecie

Lokalizacja

Jakość opieki medycznej

Przystosowanie dla osób niepełnosprawnych

Odpowiedź

Odpowiedź
TAK
Bardzo miło spędziłam czas. Obsługa hotelowa bardzo uprzejma. Zabiegi były bardzo dobrze dobrane i wykonane przez personel. Polecam. Myślę, że wybiorę się jeszcze i na dłużej.
Ocena: 5 / 5 MARIUSZ z ŁODZI, ŁÓDŹ 2015-03-31 10:18:49
Pokoje

Obsługa

Łazienki

Wyżywienie

Stosunek jakości do ceny

Zgodność z ofertą w internecie

Lokalizacja

Jakość opieki medycznej

Przystosowanie dla osób niepełnosprawnych

Odpowiedź

Odpowiedź
TAK
Byłem w Sanatorium Uzdrowiskowym "OAZA" w Inowrocławiu w dniach 17.02-10.03.2015 i jestem pod wielkim wrażeniem tego ośrodka. Cudowna atmosfera, nowoczesny budynek, wspaniały personel, kapitalna kuchnia z domowym jedzeniem, Wi-Fi, dobrze wyposażone pokoje - jestem bardzo zadowolony i będę tam jeździł nawet prywatnie. Przytoczę fragment mojego wpisu do Kroniki: "W Inowrocku w OAZIE jest super atmosfera, każda osoba z personelu uśmiecha się i jest szczera. Kuchnia to zespół wyjątkowo cudownych ludzi, każdy z nich jak mróweczka ogromnie się tu trudzi. Posiłki serwują smaczne i dogadzają jak w domu, nie szczędzą uśmiechu i życzliwości nikomu. Wyjeżdżamy stąd zdrowsi i mówimy do widzenia, ale pozostaną nam cudowne i miłe wspomnienia". Polecam to sanatorium z czystym sumieniem i ze szczerego serduszka. Mariusz z Łodzi mariusz.sicinski@gmail.com
Ocena: 4.2 / 5 Elżbieta, Wejherowo 2013-12-21 21:59:43
Pokoje

Obsługa

Łazienki

Wyżywienie

Stosunek jakości do ceny

Zgodność z ofertą w internecie

Lokalizacja

Jakość opieki medycznej

Przystosowanie dla osób niepełnosprawnych

Odpowiedź

Odpowiedź
TAK
Czasem jest problem z siecią internetową, ale można ściągnąć sieć i z budynku obok login ENERGETYK, hasło energetyk pracują tam profesjonaliści, wszyscy są mili, ale nie dają sobie po głowie skakać, co jest ok. Jedno co zauważyłam na pewno: mają cierpliwość i szacunek do ludzi starszych, chyba nie przypadkowo pracują ze starszymi, może to nie jest aż powołanie, ale zrozumienie, pomoc, informacja. Miałam bardzo ciepły pokoik, jedzenie dobre, ale bardzo tęskniłam za domem... rodzina mówi, że zdrowiej wyglądam, więc nie była to tylko strata czasu...
Ocena: 4.4 / 5 Grażyna, Piekary Śląskie 2013-11-03 01:11:15
Pokoje

Obsługa

Łazienki

Wyżywienie

Stosunek jakości do ceny

Zgodność z ofertą w internecie

Lokalizacja

Jakość opieki medycznej

Przystosowanie dla osób niepełnosprawnych

Odpowiedź

Odpowiedź
TAK
Inowrocław mnie zauroczył a zwłaszcza Park Solankowy i Tężnie.Sanatorium"Oaza" to budynek nie najnowszej generacji, ale spełniający swoją rolę na bieżąco remontowany. Ja byłam w sanatorium z NFZ i zajmowałam pokój trzy osobowy w którym był telewizor,czajnik ,szklanki .Było ciasno ,ale te 21 dni dało się przeżyć.Baza zabiegowa ,stołówka ,kawiarnia i potańcówki na miejscu.Przepiękny nowy basen termalny po drugiej stronie ulicy.Bardzo miła ekipa rehabilitantów, zawsze uśmiechnięta i pomocna.Pielęgniarki i lekarze zawsze do dyspozycji. Wyżywienie dobre(choć gderających nie brakowało)urozmaicone,smaczne i z pewnością nikt głodny nie wychodził.Obsługa na stołówce miła ,uśmiechnięta,ekspresowo dostarczali jedzenie, aby każdy zjadł ciepły posiłek.W recepcji sympatyczne dziewczyny ,które udzielały odpowiedzi na każde pytanie. Organizowane są wycieczki piesze po mieście ,wyjazdowe do pobliskich miast oraz pogadanki na temat zdrowia.Jest dobrze zaopatrzona biblioteka. Więc ja zdecydownie polecam to sanatorium.
Ocena: 4.6 / 5 Stach, Łódż 2013-11-01 10:48:05
Pokoje

Obsługa

Łazienki

Wyżywienie

Stosunek jakości do ceny

Zgodność z ofertą w internecie

Lokalizacja

Jakość opieki medycznej

Przystosowanie dla osób niepełnosprawnych

Odpowiedź

Odpowiedź
TAK
Sanatorium to jest godne polecenia obsługa jak i wyżywinie jes naprawdę dobre opieka medyczna na wysokim poziomie.Lokalizacja równierz jest dobra bardzo blisko do parku,po drugiej stronie basen termaly a i do centrum jest łatwy dostęp. Pan Tadeusz z moijego miasta albo był w innym sanatorium albo jest poprostu wiecznie nie zadowolony ze wszystkiego,radził bym wogule nie brać go poważnie,widziałem terz grono pań wyglądały jak by nie wiedziały gdzie są ale zgrywały się na wielkie damy,i te były naprawde wredne-dlaczego to piszę a no dla tego że podejrzewam iż to właśnie one wypisują te bzdury nje mające pokrycia w rzeczywistości,na zakończenie pozdrawiam cały personel a zwłaszcza żywnościówkę ;miłe panie tak trzymajcie jedzonko jak domowe brawo.
Ocena: 4.1 / 5 Marek, Aleksandrów Łódzki 2013-10-27 09:59:49
Pokoje

Obsługa

Łazienki

Wyżywienie

Stosunek jakości do ceny

Zgodność z ofertą w internecie

Lokalizacja

Jakość opieki medycznej

Przystosowanie dla osób niepełnosprawnych

Odpowiedź

Odpowiedź
TAK
Miałem przyjemność przebywać w sanatorium „Oaza” w Inowrocławiu w dniach od 26,09,2013 do 16,10,2013. Na wstępie proszę Panią Prezes o usunięcie starych nie aktualnych już informacji o sanatorium z lat 2010, 2011(to już historia). Nowe osoby wybierające się do tego sanatorium namawiam na czytanie starych informacji z przymrużeniem oka (są one nieraz trochę złośliwe). Opiszę pobieżnie moje wrażenia z pobytu w tym sanatorium. W recepcji spotkałem bardzo miłe, cierpliwe i kompetentne Panie. Pokoje, korytarze utrzymywane są w ciągłej czystości. W pokojach da się zauważyć meblowe retro, ale to nie istotne. W łazience przydałaby się zasłona oddzielająca prysznic od reszty łazienki (jest zapryskana cała łazienka w czasie używania natrysku). Pokoje i łazienki są sprzątane codziennie. Gabinety zabiegowe utrzymywane są w wielkiej czystości, obsługa bardzo miła i uczynna. Stołówka bardzo ładna, tylko te stoły 8-śmio osobowe sprawiają trochę kłopotu szczególnie, gdy się chce wyjść wcześniej z posiłku (zbyt ciasno poustawiane). Jedzenie dobre można zamienić danie na inne, jeżeli się czegoś nie lubi. Podawano różne rodzaje sałatek. Obsługa stołówki bardzo miła, żywo reagująca na każdą prośbę kulinarną. Nieprawdą jest, że człowiek wychodzi głodny z posiłku (ja jem dużo, a tu nie byłem nigdy głodny). Obsługa medyczna bardzo dobra, lekarze cierpliwi, pomocni w dolegliwościach i wyrozumiali, siostry uczynne, bardzo miłe i pomagające w każdym problemie. Przed przyjazdem do sanatorium „Oaza” naczytałem się różnych „opinii” o tym sanatorium i jechałem z duszą na ramieniu, całe szczęście ze to były „bajeczki”. Przydałoby się jeszcze coś zrobić z windami, bo są bardzo powolne, ale chodzenie po ładnych schodach też jest przyjemnością. Byłem już w niejednym sanatorium i dlatego mogę polecić sanatorium „Oaza” dla wybierających się no niego (poza tym jest przy parku i blisko tężni).
Z poważaniem Marek.
Ocena: 4.4 / 5 Barbara 2013-10-16 10:10:58
Pokoje

Obsługa

Łazienki

Wyżywienie

Stosunek jakości do ceny

Zgodność z ofertą w internecie

Lokalizacja

Jakość opieki medycznej

Przystosowanie dla osób niepełnosprawnych

Odpowiedź

Odpowiedź
TAK
niedawno wróciłam z Sanatorium OAZA i jestem z tego pobytu zadowolona ,mimo to że na zabiegi trzeba było się szybko spieszyć bo tak były zaplanowane, miłym zaskoczeniem było wyżywienie porównując inne sanatoria gdzie byłam,śniadania smaczne i naprawde duże porcje zawsze był dodatek czy to owoc,jogurt, czy ciasto obiady 2 daniowe - smaczne i gorące kolacja również smaczna i obfita nie sposób tego przejeść personel pracujący w kuchni zasługuje na pochwałe za smaczne posiłki i za to że dbacie o nas.Pozatym sanatoruim położone jest w pięknej okolicy SOLANKI POLECAM TAM POBYT
Ocena: 2.8 / 5 Witold, Warszawa 2013-10-02 19:51:16
Pokoje

Obsługa

Łazienki

Wyżywienie

Stosunek jakości do ceny

Zgodność z ofertą w internecie

Lokalizacja

Jakość opieki medycznej

Przystosowanie dla osób niepełnosprawnych

Odpowiedź

Odpowiedź
NIE WIEM
Odnowione korytarze stwarzały wrażenie czystości i dobrych warunków lokalowych do momentu kiedy nie otworzyłem drzwi do pokoju Nr 413. Niby czysto, tylko ściany popękane i z których schodzi farba. Po interwencji że w pokoju zimno nikt nie raczył się tym zainteresować. Podczas deszczu -sufit mokry- ale jeszcze nie kapie :). Na stołówce b.ciasno trzeba przeciskać się pomiędzy krzesłami- dosłownie. Wyżywienie, np. pocięty w paski JEDEN żołądek kurzy zalany czymś nie potrafię tego zidentyfikować + 2 plasterki salcesonu+ pól plasterka szynki. Moim zdaniem obiekt ten należałoby wyburzyć i postawić coś przyzwoitego jak np. sanatorium ENERGETYK
Ocena: 4.3 / 5 Barbara i Jan, Szczecin 2013-08-26 22:24:50
Pokoje

Obsługa

Łazienki

Wyżywienie

Stosunek jakości do ceny

Zgodność z ofertą w internecie

Lokalizacja

Jakość opieki medycznej

Przystosowanie dla osób niepełnosprawnych

Odpowiedź

Odpowiedź
TAK
Właśnie wróciliśmy z mężem z Oazy w Inowrocławiu po 3 tygodniowym turnusie. Pokój ciepły, jasny i wygodny z łazienką. Jedzenie dobre, zupy smaczne. Co do zabiegów byłam zadowolona, dodatkowo skorzystaliśmy z promocji i na miejscu dokupiliśmy parę zabiegów. jesteśmy bardzo zadowoleni i szczerze możemy polecić Oazę wszystkim kuracjuszom. Pozdrawiamy
Polecam! Warunki bardzo dobre. Obsługa miła, moje pytania nie zostały bez odpowiedzi.
Wszystkie zabiegi są w tym budynku, dostosowane do każdego schorzenia kadra znająca się na "rzeczy" i bardzo miła. Należy zabrać ze sobą strój sportowy do ćwiczeń i spacerów po Parku Solankowych. Spotkałam tak sympatyczne osoby, że czas upłynął w milej atmosferze. Jest to dobre miejsce do podreperowania zdrowia i poprawy samopoczucia.
Ocena: 1.8 / 5 dorota, gdynia 2013-08-11 19:44:33
Pokoje

Obsługa

Łazienki

Wyżywienie

Stosunek jakości do ceny

Zgodność z ofertą w internecie

Lokalizacja

Jakość opieki medycznej

Przystosowanie dla osób niepełnosprawnych

Odpowiedź

Odpowiedź
NIE
to santorium to jeden wielki skandal, pokoje przypominaja gleboka komune, stare rozwalajace sie szafy i lozka, ale to najmniejszy problem, po przyjezdzie okazalo sie ze chora osoba, ktora placi pelna kwote i nie przyjechala na NFZ musi czekac kilka godzin na wolny pokoj! to skandal! a jedzenie???? doprawdy nie rozumiem niektorych osob piszacych opinie ze jest w porzadku, te dwa plasterki salcesonu i kostka margaryny????? woda zalana makaronem???? smierdzacy kurczak????? i w dodatku w pelnej halasu wielkiej sali przy stolach 8-osobowych????? w szpitalach i wiezieniach nie podaja takiego jedzenia!!!!!mam wrazenie, ze osoby piszace tutaj o dobrym jedzeniu sa podstawione przez pania andquot;prezesandquot;. stanowczo odradzam osobom ktore chca wypoczac i podleczyc zdrowie przywatnie /bo te z funduszu nie maja wielkiego wyboru/ pobytu tytaj!!!!!! to wyrzucone pieniadze w bloto, w Inowroclawiu /pieknym miescie/wiekszosc miejsc jest zdecydowanie lepsza i przyjazniejsza dla klienta
Ocena: 2.9 / 5 tadeusz, łódż 2013-06-11 12:05:44
Pokoje

Obsługa

Łazienki

Wyżywienie

Stosunek jakości do ceny

Zgodność z ofertą w internecie

Lokalizacja

Jakość opieki medycznej

Przystosowanie dla osób niepełnosprawnych

Odpowiedź

Odpowiedź
TAK
niema potszeby wcześniejszego pszyjazdu bo itak morzna spać zosobą która jósz jesd 10 dni na pokojó zabiegi te same są karzdego dnia orórznej godżnie wjęc nikt nie jest czystopokszwdzony minós 1winda 5-cio osobowa ludzie o laskach chodzom schodami plusy czysto blisko do parkujedzenie takie sobie
Ocena: 4.8 / 5 Jolanta, Uchorowo 2013-06-05 14:22:18
Pokoje

Obsługa

Łazienki

Wyżywienie

Stosunek jakości do ceny

Zgodność z ofertą w internecie

Lokalizacja

Jakość opieki medycznej

Przystosowanie dla osób niepełnosprawnych

Odpowiedź

Odpowiedź
TAK
Wróciłam z Oazy 1 maja i ciągle tęsknię za tym wspaniałym Sanatorium. Nie rozumiem doprawdy wszystkich tych negatywnych opinii, krytykujących np. jedzenie bo uważam,że było bardzo dobre i w wystarczających ilościach. A zupy były przepyszne. Obsługa cudowna a cała baza zabiegowa bardzo bogata. Spędziłam tam przecudne 3 tygodnie i chętnie wróciłabym tam kiedyś jeszcze. Inowrocław -piękne miasto, przecudny Park Zdrojowy ze wspaniałymi tężniami. W międzyczasie otwarto Termy naprzeciwko Oazy więc można było dodatkowo skorzystać i z tej przyjemności. Ogólnie wspaniale i szczerze polecam.
Ocena: 4 / 5 Joanna, Bydgoszcz 2013-05-01 17:08:11
Pokoje

Obsługa

Łazienki

Wyżywienie

Stosunek jakości do ceny

Zgodność z ofertą w internecie

Lokalizacja

Jakość opieki medycznej

Przystosowanie dla osób niepełnosprawnych

Odpowiedź

Odpowiedź
TAK
Pobyt był miłym zaskoczeniem, po doświadczeniach w innych ośrodkach. Jedzenie przyzwoite: obiady 3-daniowe, codziennie ciepłe kolacje, na śniadanie zawsze świeże bułki i kilka rodzajów pieczywa,wędlin, nie sposób tego przejeść. Takiej różnorodności zabiegów w jednym sanatorium trudno szukać. Dokupiłam sobie jeszcze coś z odnowy biologicznej ( masaż relaksujący i grotę solną) i wróciłam jak nowo narodzona. Dolegliwości minęły jak ręką odjął i czuję, że moje pieniądze nie poszły na marne. Czytając opinię negatywną mam wrażenie, że byliśmy w dwóch różnych sanatoriach, ale widać trudno wszystkim dogodzić. Ja polecam sanatorium OAZA, jego świetną bazę zabiegową i sympatyczny, zawsze gotowy do pomocy personel.
Ocena: 4.6 / 5 Maryla, Toruń 2013-04-18 10:39:13
Pokoje

Obsługa

Łazienki

Wyżywienie

Stosunek jakości do ceny

Zgodność z ofertą w internecie

Lokalizacja

Jakość opieki medycznej

Przystosowanie dla osób niepełnosprawnych

Odpowiedź

Odpowiedź
TAK
Sanatorium OAZA bardzo pozytywnie mnie zaskoczyło - zwłaszcza czytając komenarze. Obsługa zabiegowa jak i baza na najwyższym poziomie. W Recepcji uśmiechnięte, kompetentne i bardzo cierpliwe Panie, służące radą i pomocą w każdej sytuacji. Pokoje Minusem brak basenu, ale mają na dniach otworzyć termy solankowe. Jestem zadowolona z pobytu i wypoczęta. Polecam to miejsce wszystkim, którzy cenią walory przyrody i łagodny klimat.
Ocena: 1.4 / 5 Ola, Inowrocław 2013-03-15 12:52:37
Pokoje

Obsługa

Łazienki

Wyżywienie

Stosunek jakości do ceny

Zgodność z ofertą w internecie

Lokalizacja

Jakość opieki medycznej

Przystosowanie dla osób niepełnosprawnych

Odpowiedź

Odpowiedź
NIE
Sanatorium Oaza w Inowrocławiu to jedna wielka porażka, problemy z przełożeniem zabiegów na ludzkie godziny, przerwy między zabiegami z którymi nie wiadomo co zrobić, nie jestem pensjonariuszką, żeby iść do swojego pokoju, a wrócić do domu tez się nie opłaci, nie wspomnę już o personelu, który zwłaszcza na laserach jest bezczelny i potrafi na przykład kazać położyć się pół nago na kozetce, której nie jest w stanie zasłonić za krótką zasłonką, i zapomnieć o pacjencie na kwadrans! Omijajcie z daleka ten punkt naciągania klientów!
Ocena: 3 / 5 Krystyna Matusiak, Sosnowiec 2012-11-17 17:50:44
Pokoje

Obsługa

Łazienki

Wyżywienie

Stosunek jakości do ceny

Zgodność z ofertą w internecie

Lokalizacja

Jakość opieki medycznej

Przystosowanie dla osób niepełnosprawnych

Odpowiedź

Odpowiedź
NIE
Nie poleciłabym nikomu tego obiektu. Ponieważ jedynie mogę pochwalić zabiegi i personel wykonujący te zabiegi. Teraz minusy: w obiekcie jedna winda, jedzenie dla kuracjuszy prywatnych, płacących ciężkie pieniądze za pobyt jest takie samo jak jak dla kuracjuszy NFZ i ZUS, czyli byle jakie. Codziennie trzeba było biegać do kuchni i wypraszać czarny chleb. Nie zdarzyło się by któraś z zup obiadowych była smaczna. Kucharka każdą spaprała. Czasem miałam wrażenie, że wróciłam do przedszkola, patrząc na podaną wielkość porcji mięsa. W pełni sezonu surówki były wydarzeniem.
Jedzenie niesmaczne, bryjowate. O rodzaju apartamentu tzw. Retro nie napiszę dużo, bo taki sami wybraliśmy, oglądając propozycje w Internecie. Ale radzę się zastanowić nad funkcjonalnością umywalki w której nie sposób wymyć szklanki (metrowe dziwadło) a także umieszczenie telewizora nad drzwiami łazienki (wysokość ok. 2,1 m) i możliwość oglądania programu wyłącznie z łóżka z którego się nie da wyjść bez obtarcia ud. Składowisko mebli w pokoju, sprawiające wrażenie chaosu. Brak lampek do czytania. Szkoda czasu i pieniędzy na taki wypoczynek.

Oceny standard według kryteriów

1 2 3 4 5 nie dotyczy
Pokoje
Obsługa
Łazienki
Wyżywienie
Stosunek jakości do ceny
Zgodność z ofertą w internecie
Lokalizacja
Jakość opieki medycznej
Przystosowanie dla osób niepełnosprawnych

Czy poleciłbyś ten obiekt?

TAK NIE NIE WIEM
Odpowiedź

Data pobytu

od:
do:

Dodatkowe uwagi

dodaj komentarz i zarejestruj mnie

Imię: *
Miasto: *
e-mail: *
hasło: *
Powtórz hasło: *

Twoja opinia zostanie dodana po aktywacji konta. Na podany adres e-mail zostanie wysłany link z kluczem aktywującym konto, na który należy kliknąć.

mam już konto w Portalu dodaj komentarz i zaloguj mnie

kod z obrazka: Jeżeli nie widzisz tego obrazka kliknij odśwież i spróbuj ponownie *

Akceptuję regulamin

Wyrażam zgodę na przetwarzanie danych osobowych (rozwiń)

Ostatnio dodane

Willa Kąkolowa

Ocena 0/5

Warszawa

więcej

Dom Seniora Anders

Ocena 0/5

Studzianki

więcej

© Copyright by domyseniora.pl