Sernik bez cukru - przepis. Wnuki go pokochajÄ…

Sernik bez cukru - przepis. Wnuki go pokochajÄ…
Drukuj Skomentuj

Sernik bez cukru? To możliwe. Takie ciasto wyjdzie świetnie i będzie zajadać się nim cała rodzina. Jak zrobić ciasto bez cukru? To banalnie proste.

Sernik bez cukru – przepis


Przygotowanie sernika bez cukru jest prostsze, niż mogÅ‚oby siÄ™ wydawać. A i ciasto jest o niebo lepsze. Wystarczy wÅ‚ożyć w nie sporo serca i trochÄ™ pracy. Oto lista potrzebnych skÅ‚adników i przepis ketobulki z Instagrama.


Składniki:

 

  • 0,5 kg biaÅ‚ego sera sernikowego,
  • 3 jajka,
  • 250 ml Å›mietanki kremówki,
  • 20 g budyniu waniliowego bez cukru,
  • Ekstrakt waniliowy,
  • ksylitol.


Sposób przygotowania:

 

  1. Ser, jaja i śmietankę przekładamy do dużej miski. Składniki delikatnie łączymy.
  2. Nie blendujemy i nie miksujemy, bo sernik nie będzie puszysty i delikatny.
  3. Do masy serowej dodajemy budyń, ekstrakt waniliowy i preferowaną ilość ksylitolu. Całość ponownie delikatnie mieszamy.
  4. Tak przygotowaną masę przekładamy do niewielkiej formy wyłożonej papierem do pieczenia.
  5. Sernik pieczemy w 160 stopniach (funkcja termoobieg) przez około 50 minut. Studzimy, delikatnie wyciągamy z formy i gotowe! Smacznego.


ŹródÅ‚o: Instagram/ketobulka

Podobne artykuły

Skomentuj

Bądź pierwszym, który skomentuje ten wpis!