Sernik bez cukru - przepis. Wnuki go pokochajÄ…
Sernik bez cukru? To możliwe. Takie ciasto wyjdzie świetnie i będzie zajadać się nim cała rodzina. Jak zrobić ciasto bez cukru? To banalnie proste.
Sernik bez cukru – przepis
Przygotowanie sernika bez cukru jest prostsze, niż mogÅ‚oby siÄ™ wydawać. A i ciasto jest o niebo lepsze. Wystarczy wÅ‚ożyć w nie sporo serca i trochÄ™ pracy. Oto lista potrzebnych skÅ‚adników i przepis ketobulki z Instagrama.
Składniki:
- 0,5 kg białego sera sernikowego,
- 3 jajka,
- 250 ml Å›mietanki kremówki,
- 20 g budyniu waniliowego bez cukru,
- Ekstrakt waniliowy,
- ksylitol.
Sposób przygotowania:
- Ser, jaja i śmietankę przekładamy do dużej miski. Składniki delikatnie łączymy.
- Nie blendujemy i nie miksujemy, bo sernik nie będzie puszysty i delikatny.
- Do masy serowej dodajemy budyń, ekstrakt waniliowy i preferowaną ilość ksylitolu. Całość ponownie delikatnie mieszamy.
- Tak przygotowaną masę przekładamy do niewielkiej formy wyłożonej papierem do pieczenia.
- Sernik pieczemy w 160 stopniach (funkcja termoobieg) przez około 50 minut. Studzimy, delikatnie wyciągamy z formy i gotowe! Smacznego.
ŹródÅ‚o: Instagram/ketobulka