Warszawa: pierwsze spotkanie z cyklu warsztatów kulinarnych Step by Step

Warszawa: pierwsze spotkanie z cyklu warsztatów kulinarnych Step by Step
Skomentuj

21 stycznia 2019 r. o godz. 18:00 rozpocznie się nowy cykl warsztatów kulinarnych w Cook Story by Samsung: „Step by step, czyli gotowanie krok po kroku”. Spotkanie będzie dotyczyło bulionów, wywarów oraz zup.

Podczas całego cyklu będzie można poznać podstawowe tajniki kuchni i gotowania. Będą również zaprezentowane techniki robienia bulionów, zup, sosów, obrabiania mięsa, czy tworzenia najbardziej znanych deserów.

W trakcie warsztatów 21 stycznia dowiecie się, jaka jest różnica pomiędzy wywarem a bulionem, jak ugotować dobry wywar na zupę, oraz co powinno znaleźć się w dobrym bulionie. Zaprezentujemy, jak ugotować pyszny bulion w 45 minut oraz podpowiemy Wam kiedy stosować wywar warzywny, a kiedy bulion mięsny. Pokażemy także czym jest szumowanie, bouquet garni, czy demi glace, który jest podstawą wielu sosów.

Na bazie powstałych bulionów i wywarów ugotujemy szybkie, smaczne i oryginalne zupy.

Cykl warsztatów poprowadzi Michał Toczyłowski – młody szef kuchni, który gotował m.in. w restauracji Atelier Amaro, Bez Tytułu, Moonsfera, czy w koncepcie La BlaBla.

 

 

Bilety do nabycia na www.biletyna.pl

Skomentuj

Bądź pierwszym, który skomentuje ten wpis!

Najbliższe wydarzenia w Warszawie